Italijani špekulišu: Kolašinac dolazi u Seriju A?
Foto: EPA

Dva kluba žele bh. defanzivca

Italijani špekulišu: Kolašinac dolazi u Seriju A?

Sead Kolašinac bi, sudeći prema pisanju italijanskih medija, mogao napustiti Arsenal i doći u Seriju A.

Reprezentativac BiH od ljeta 2017. nastupa za Arsenal, a iako je više-manje standardan u timu Mikela Artete, svakih nekoliko mjeseci špekuliše se kako bi mogao otići s Emiratesa.

Priče o mogućem transferu ponovo su se intenzivirale, i to nakon što su na Apeninima objavili kako je za Kolašinca ozbiljno 'zagrijan' Gennaro Gattuso koji bi ga želio vidjeti u Napoliju već ovog prijelaznog roka.

"Faouzi Ghoulam nema konstantnost u igri, a sam Mario Rui ne može iznijeti kompletnu sezonu. Zbog toga je sportski direktor Cristiano Giuntoli krenuo u potragu za novim pojačanjem i prvi na listi želja mu je upravo bh. fudbaler", izvještava tamošnji Tuttosport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli nije jedini klub iz Italije koji bi doveo Kolašinca. Ranije se pominjao i interes Rome, ali čelnici Vučice bi u realizaciju transfera krenuli tek na kraju aktuelne sezone.

Podsjetimo, Kolašincu ugovor sa Arsenalom ističe 2022. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sikter2027
Nemoj romu i napoli ziv bio radi sebe, radije neka te tu gdje jesi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi