Sjajna partija Anide Ćorović nije bila dovoljna da se izbjegne poraz protiv kvalitetnije ekipe Orlova

Premijer liga u košarci za žene, 14.kolo

Orlovi u derbiju kola slavili u Areni protiv Čelika

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika i Orlova večeras su u zeničkoj Areni odigrale derbi 14.kola Premijer lige za žene. Nakon velike borbe na kraju je pobjedu odnijela ekipa Orlova rezultatom 63:75.

Zeničanke su u ovaj duel ušle bez dvije ponajbolje košarkašice Nedžle Kovačević i Amine Ćehajić, koje su povrijeđene. To se danas pokazalo i odlučujuće budući na mali roster kvalitetnih igračica u domaćem sastavu. Prvu četvrtinu gošće su riješile u svoju korist rezultatom 14:20. U drugoj četvrtini ekipa Orlova čuvala je prednost koja je iznosila od pet do 10 poena razlike. Na kraju druge četvrtine bilo je 30:41 za ekipu iz Banja Luke.

U trećoj četvrtini gošće su i riješile večerašnji meč, ubacile su u brzinu više, te se u nekoliko navrata odlijepile i na 20-tak poena razlike. Na kraju treće četvrtine bilo je 42:62 za Orlove. U posljednjih 10. minuta, Zeničanke su odigrale nešto bolje, uspjele su smanjiti visoku prednost gošći. Na kraju je bilo 63:75 (14:20, 16:21, 12:21, 21:13) za ekipu Orlova.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima ekipe Orlova, Nataša Šobot je ubacila 17 poena uz šest skokova, Aleksandra Begenešić je dodala 16 poena, a Tamara Rajić je ubacila 15 poena. U redovima ekipe Čelika, sjajna je bila Anida Ćorović s 32 poena i šest skokova, dok je Ajla Selimović ubacila 14 poena uz 12 skokova.

Današnja pobjeda bila je 13 za ekipu Orlova te su sigurne na drugoj poziciji, Čelik je nakon večerašnjeg poraza na omjeru od 10 pobjeda i četiri poraza, te su trenutno na trećoj poziciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.