KŽK Čelik u zeničkoj Areni deklasirale ŽKK Mladi Krajišnik
Nedžla Kovačević i večeras je pokazala da je trenutno najbolja igračica Čelika, ali i jedna od najboljih u čitavoj ligi

Zeničanke savladale "povratnika" u ligu nakon suspenzije

KŽK Čelik u zeničkoj Areni deklasirale ŽKK Mladi Krajišnik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u okviru 10.kola u zeničkoj Areni dočekali tim Mladog Krajišnika, te na kraju slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 76:50.

Zeničanke su večeras dočekale "povratnika" u ligu, ekipu Mladog Krajišnika, koja je zbog neizmirenih obaveza prije četiri kola izbačena iz lige, ali su ove sedmice neočekivanom odlukom KSBiH vraćeni u takmičenje.

Izabranice Aide Kalušić u ovu utakmicu ušle su sa šest uzastopnih pobjeda, te s velikom motivacijom da slave protiv jednog od konkurenata za vrh tabele.
Od početka utakmice Kovačević, Selimović, Ćorović i Čehajić stvarale su velike probleme gostujućim košarkašicama jer su bile veoma raspoložene u napadu, dok su igrale veoma agresivnu odbranu i nisu dozvoljavale mnogo koševa gostujuće ekipe. Nakon prve četvrtine bilo je 25:15 za Čelik.

U drugom periodu ista slika na terenu, Kovačevićka je bila nezadrživa, a domaće košarkašice su punile koš gošći i stalno povećavale svoje vodstvo. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 47:22 za ekipu Čelika.

Nakon malog predaha u trećem periodu dosta grešaka s jedne i druge strane, malo koševa, ali Zeničanke su sačuvale visoko vodstvo. Na kraju treće četvrtine bilo je 61:34 za domaće košarkašice. U posljednjoj četvrtini domaća trenerica, ali i gostujući trener dali su priliku i ostalim košarkašicama. Na kraju je bilo uvjerljivih, ali i zasluženih 76:50 (22:15, 22:7, 14:12, 15:16) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, Nedžla Kovačević je ubacila 24 poena uz 11 skokova, sjajna je bila i Anida Ćorović s 19 poena i devet skokova, te Ajla Selimović sa 17 poena i 13 skokova. U redovima gostujuće ekipe, Milana Rađenović ubacila je 21 poen, dok je Anđela Kremenović dodala 16.

Nakon nove sedme uzastopne pobjede, ekipa Čelika ostala je na trećoj poziciji s omjerom od osam pobjeda i dva poraza. Mladi Krajišnik je na omjeru od četiri pobjede i tri poraza, ali i četiri utakmice manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi