KŽK Čelik u neizvjesnoj i dramatičnoj utakmici slavile protiv Leotara 03
Anida Ćorović večeras je bila nezaustavljiva za domaće košarkašice, te je svojom sjajnom partijom predvodila Čelik do devete pobjede u sezoni

Derbi 11.kola prvenstva BiH

KŽK Čelik u neizvjesnoj i dramatičnoj utakmici slavile protiv Leotara 03

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Leotara 03 večeras su u okviru debija 11.kola prvenstva BiH dočekali ekipu zeničkog Čelika. U veoma napetoj i neizvjesnoj utakmici na kraju pobjedu su slavile Zeničanke rezultatom 66:68.

Gošće i ze Zenice u ovaj duel su ušle s omjerom od osam pobjeda i dva poraza, dok je domaća ekipa bila na omjeru od sedam pobjeda i dva poraza. Prva četvrtina nagovijestila je neizvjestan i uzbudljiv meč, a nakon prvih 10. minuta na semaforu je bilo 17:17. Ništa manje interesantno nije bilo u drugoj četvrtini, nijedna ekipa nije uspijevala da napravi određenu razliku, tako da se na poluvrijeme otišlo pri minimalnom vodstvu Leotara rezultatom 37:35.

U trećoj četvrtini ista slika na terenu, dosta dobra igra u odbrani, ali u napadu dosta grešaka s obje strane. Veoma malo efektivne košarke viđeno je u trećem periodu, koji je završen rezultatom 48:46 za domaću ekipu. Domaće košarkašice sjajno otvaraju posljednji period, te prave seriju 6:0, za 53:46 na semaforu, da bi nakon toga Zeničanke zaigrali sjajno u odbrani, te veoma dobru u napadu što su iskoristili serijom od 0:8 prelaze u vodstvo 53:54. Do kraja utakmice igralo se faktički na jednu loptu, a meč je riješila Ajla Selimović koja pogađa za dva poena i rezultat 66:68. Do kraja su domaće košarkašice imale priliku da postignu koš za pobjedu ili produžetke, ali nisu uspjele, te ja završilo pobjedom gošći rezultatom 66:68 (17:17, 20:18, 11:11, 18:22).

U redovima pobjedničke ekipe najefikasnija je bila Anida Ćorović s 24 poena, četiri skoka i tri asistencija, veoma dobra bila je i Sedina Halimić s 14 poena i 14 skokova, Nedžla Kovačević dodala je 13 poena uz sedam skokova, dok je heroj večerašnje pobjede Ajla Selimović ubacila 12 poena uz 11 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U redovima ekipe Leotar 03, Anđela Krivokapić ubacila je 19 poena uz sedam skokova, dok je Ana Milanović dodala 12 poena.

Zeničanke su večeras upisale devetu pobjedu, a osmu uzastopnu, te su uz dva poraza sada na trećem mjestu na tabeli. Ekipa Leotar 03 ostala je na omjeru od sedam pobjeda i tri poraza uz utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi