Kalušić: Dvije igračice su nam van stroja, ali se nećemo unaprijed predati
Aida Kalušć trenerica Čelika u velikim je problemima oko sastavljanja ekipa pred derbi protiv Orlova

Derbi u Areni, Čelik dočekuje Orlove

Kalušić: Dvije igračice su nam van stroja, ali se nećemo unaprijed predati

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u subotu će u zeničkoj Areni «Husejin Smajlović» u derbiju 14. kola prvenstva BiH dočekati ekipu Orlova.

Zeničanke su trenutno na omjeru od 10 pobjeda i tri poraza, dok su Orlovi na omjeru od 12 pobjeda i jednim porazom.

Utakmica za izabranice Aide Kalušić dolazi u veoma nezgodnom trenutku, budući na velike probleme s igračkim kadrom. Trenerica KŽK Čelik vjeruje da mlade igračice koje dobiju šansu za igru da mogu dostojno parirati favoriziranim gostima.

«Očekujemo jednu tešku utakmicu u kojoj su gošće sigurno favoriti. Imali smo dosta problema pred utakmicu prošlog kola protiv Banovića, te se sve odrazilo i na rezultat na toj utakmici. Dvije igračice su nam povrijeđene i to one koje su nosile našu igru. Nedžla Kovačević ima probleme s ramenom, dok Amina Ćehajić od početka sezone konstantno ima zdravstvenih problema odlučila je da završi ovu sezonu», ističe Kalušić.

Bez obzira na sve probleme nada se dobroj utakmici protiv Orlova

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

«Ovo se sve desilo u posljednjih 10-tak dana, nakon sjajnog niza od devet uzastopnih pobjeda i odlične atmosfere sada se nalazimo u velikim problemima. Utakmice igramo s dvije seniorke u rosteru, a ostalo su juniorke i kadetkinje. Mlade imaju dosta prostora za igru i to je jedina pozitivna stvar u ovoj priči, nadam se da će Uprava kluba dovesti dvije igračice, da bi mogli ostvariti naš cilj, a to je plasman među četiri ekipe i plasman u doigravanje. Sutra će sve igračice dati svoj maksimum, nadam se da ćemo biti dostojan protivnik Orlovima, koje igraju veoma dobro ove sezone», kazala je Kalušić.

Utakmica između ŽKK Čelik i ŽKK Orlovi igra se u subotu od 16 sati u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi