Foto - EPA

Napušta Juventus

Emre Can pred transferom

Midhat Šljivak

Njemački fudbaler Emre Can nalazi se pred transferom iz Juventusa.

Veznjak Stare dame iz Torina javno je iskazivao nezadovoljstvo svojim statusom u ekipi, te je zatražio odlazak.

Na kraju mu je rukovodstvo Juventusa izašlo u susret. Njemački mediji tvrde da će Can u narednim danima vjerovatno postati novi član Borussije iz Dortmunda.

Posao bi trebao biti završen već početkom nove sedmice. Pregovori su u završnoj fazi i sve bi ubrzo moglo biti službeno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tim iz Dortmunda će za usluge 26-godišnjeg fudbalera izdvojiti 30 miliona eura, a Can će se tako nakon šest godina vratiti u Njemačku.

Proteklu godinu i po on je proveo u Juventusu, a ranije je četiri sezone nosio dres Liverpoola. U Njemačkoj je igrao za Bayern i Bayer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.