Razmjena Juventusa i PSG-a blizu, Tuchel poručuje: Dao sam zeleno svjetlo

Čeka se potvrda...

Razmjena Juventusa i PSG-a blizu, Tuchel poručuje: Dao sam zeleno svjetlo

Još u prvim danima 2020. godine su se pojavile informacije da Layvin Kurzawa želi napustiti PSG.

Kurzawa je poželio novi izazov, a italijanski novinar Fabrizio Romano je tada pisao kako bi 27-godišnji bek preferirao transfer u Juventus.

Navodno se Kurzawa, preko svojih predstavnika, sam ponudio Juventusu, ali se tada špekulisalo da Stara dama i nije previše zainteresovana za povremenog reprezentativca Francuske jer u svojim redovima već ima Alexa Sandra i Mattiju De Sciglija, dok se velike stvari očekuju i od mladog Luce Pellegrinija koji je trenutno na posudbi u Cagliariju.

Ipak, čini se da će se Kurzawina želja ispuniti jer je Stara dama pristala mijenjati upravo Mattiju De Sciglija za Francuza.

Tvrdnje o pregovorima između Juventusa i PSG-a o razmjeni igrača prvi je donio L'Equipe, da bi sada već nekolicina uglednih medija počela tvrditi da je zapravo dogovor praktično postignut.

Danas je Thomas Tuchel, trener PSG-a, poručio da Kurzawe neće biti u rosteru za sutrašnji meč sa Lilleom, te je potvrdio da su ozbiljni pregovori između njegovog kluba i Juventusa u toku.

"Već sam dao zeleno svjetlo za ovu razmjenu, ali još ništa nije odlučeno između dva kluba. Situacija je još otvorena i zbog toga Kurzawe neće biti u ekipi za meč sa Lilleom", istakao je Tuchel.

Treba istaći i da se u francuskim medijima može pročitati da je Kurzawa već ispraznio svoj ormarić u trening centru PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, vrijedi sačekati i zvaničnu potvrdu, ali i vidjeti u kojem će se "formatu" razmjena obaviti. Naime, vjeruje se da Juventus želi i određenu sumu novca kako bi "predao" De Sciglija.

Inače, Kurzawin ugovor sa PSG-om važi do ljeta, dok je Mattia De Sciglio, trenutno, vezan za Staru damu do ljeta 2022. godine. Također treba istaći da se De Sciglio trenutno oporavlja od povrede.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

anes3000
S konja na magarca..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi