Bio mu je uzor

Džanan Musa se prisjetio poklona kojeg je dobio od Bryanta: "Bio je to najbolji dan u mom životu"

Endin Čaušević

Legendarni košarkaš LA Lakersa, Kobe Bryant, poginuo je jučer u helikopterskoj nesreći u blizini Los Angelesa.

Bryant je važio za jednog od najboljih košarkaša svih vremena, a vijest o njegovoj pogibiji uzdrmala je sportsku javnost. U ovoj nesreći stradalo je još osam osoba među kojima je i njegova 13-godišnja kćerka Gianna.

Mnogi košarkaši sinoć su se oglasili na društvenim mrežama i nevjerici da Kobeja više nema. Bryant je bio uzor i za mladog bh. košarkaša Džanana Musu kojeg je sve ovo itekako pogodilo.

Musa je u više navrata govorio da je kao dječak najviše volio gledati Lakerse i svog uzora Bryanta. Kada je potpisao za Brooklyn Netse Musa je bio jedan od košarkaša koji je od Crne Mambe dobio dres s potpisom na poklon.

Upravo se toga prisjetio mladi bh. košarkaš, te je na Instagram profilu poručio da je to bio najbolji dan u njegovom životu.

"Ovo je bio najbolji dan u mom životu. Hvala ti na svemu, ti si najveći svih vremena. Bez riječi sam, moj heroj", napisao je Musa uz fotografiju Bryantovog dresa kojeg je dobio na poklon.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.