Novi detalji tragičnog pada helikoptera: Bryant kao da je krenuo u smrt

Odluku donio na vlastitu odgovornost

Novi detalji tragičnog pada helikoptera: Bryant kao da je krenuo u smrt

A. Čaušević

Legendarni košarkaš Kobe Bryant smrtno je stradao u helikopterskoj nesreći koja se desila u blizini Los Angelesa.

Bryant kao da je krenuo u smrt. Zbog loših vremenskih uslova lokalna policija je spustila sve svoje helikoptere dok je Kobe na vlastitu odgovornost odlučio da putuje.

Na kraju tragičan epilog. Smrtno je stradalo svih devet putnika. Pored Bryanta, njegove 13-godišnje kćerke Gianne živote u kalifornijskim planinama izgubilo je još sedam osoba.

Počela je i istraga šta je prouzrokovalo nesreću. Državno vijeće za sigurnost prilikom putovanja je odgovorno istražuje slučaj te traži uzrok. To može trajati i do godinu.

Glasnogovornik policije u Los Angelesu, Josh Rubenstein je kazao kako je zbog velike magle i slabe vidljivosti odlučeno da se ne leti.

"Vremenski uslovi nisu bili u skladu s minimalnim standardima za letenje. Takva je magla bila da nismo letjeli", rekao je on.

Inače, minimalna vidljivost za letenje prema LAPD-u treba biti 3.2 kilometra.

Top Komentari

nijepoznat
Pocivaj u miro Legendo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi