Veliki transfer "Paunova"

Leeds napada Premiership s bivšim napadačem PSG-a u ekipi! · Zvanično

Leeds već neko vrijeme ozbiljno prijeti da se vrati u Premier ligu. Na čelo ekipe je doveden "Luđak", Marcelo Bielsa, ali je prvi pokušaj bio neuspješan.

Ipak, prošlo je pola sezona, a Leeds je opet u vrhu tabele Championshipa. "Paunovi" su trenutno na drugoj poziciji, koja donosi direktan plasman u Premier ligu i očigledno ništa ne žele prepustiti slučaj pošto na Elland Road ove zime stižu kvalitetna pojačanja. Istina, tim je napustio mladi napadač Eddie Nketiah, koji se vratio u Arsenal.

Upravo umjesto Nketiaha u Leeds je stiglo veliko pojačanje.

Naime, klub sa Elland Roada je potvrdio angažman Jean-Kevina Augustinea, 22-godišnjeg francuskog napadača.

Augustine je prošao omladinski pogona PSG-a, a član prvog tima je bio dvije godine. Ipak, nije dobio prostor u PSG-u pa je 2017. godine prodan Leipzigu za 16 miliona eura.

Leipzig ga je ljetos posudio Monacu, uz naknadu od četiri miliona eura, ali se 22-godišnji napadač nije najbolje snašao u poprilično lošem Monacu, pa je njegova posudba u Kneževini prekinuta i on je poslan u Leeds.

Jean-Kevin Augustine je u Leeds stigao na posudbu do kraja sezone, a "Paunovi" će na ljeto imati opciju otkupa njegovog ugovora. Vjerovatno će dosta toga zavisiti i od eventualnog plasmana u Premiership.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Augustine je za dvije sezone odigrao 67 utakmica u dresu Leipziga, postigao je 20 golova i upisao osam asistencija. Za prvi tim PSG-a je skupio 31 nastup, postigao dva gola i upisao tri asistencije.

Treba dodati da je Leeds ove zime već doveo mladog krilnog fudbalera Iana Povedu na posudbu iz Manchester Cityja, te mladog italijanskog golmana Eliaju Caprilea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.