Napadač napustio Borussiju

Alcacer stigao na potpis, postaje najskuplje pojačanje u historiji novog kluba

Admin Čaušević

Paco Alcacer je dolaskom Erlinga Haalanda postao višak u Borussiji pa je njegov odlazak iz Dortmunda bio logičan slijed događaja. 

Alcarer se nakon godinu i pol vraća u Španiju. Nosit će dres Villaerala, te će postati najskuplje pojačanje u historiji Žute podmornice.

Ovaj 26-godišnjak je već stigao na ljekarski pregled, nalazi se u prostorijama ovog kluba te se u narednim satima očekuje i zvanična potvrda transfera.

Alcacerovi predstavnici su već sve dogovorili sa Villarealom koji će odličnog pojačanja platiti 23 miliona euta i tako nadmašiti 20 miliona težak transfer Gerarda Morena od prije dvije godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da povremeni reprezentativac Španije koji je izdanak škole Valencije sa Žutom podmornicom potpiše petogodišnji ugovor.

U Borussiju je prvo stigao na ljeto 2018. godine. Nakon odlične prve sezone njemački klub ga je iz Barcelone otkupio za 21 milion eura, ali dolazak Haalanda je za Španca značio i odlazak sa Signal Iduna Parka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.