Haaland može ići kad god to želi i to za primamljivu cifru
Foto - EPA

Poprilično otvoren ugovor

Haaland može ići kad god to želi i to za primamljivu cifru

M. Šljivak

Erling Haaland je na fantastičan način počeo karijeru u dresu Borussije iz Dortmunda.


Čudesni Norvežanin zabio je pet golova u dva nastupa, a kako igra sigurno je da ćemo do kraja sezone vidjeti još dosta njegovih pogodaka.

Međutim, iako je ove zime odlučio da potpiše za tim iz Dortmunda, Haaland je ostavio mogućnost da u narednom periodu napusti ovaj klub.

Sa predstavnicima Borussije je njegov zastupnik Mino Raiola, te otac Alf-Inge Haaland dogovorili mogućnost izlaska iz ugovora, ako neko za Erlinga ponudi 75 miliona eura.

Ova klauzula u ugovoru ne vrijedi za naredni prelazni rok, ali postaje otvorena od zime naredne godine, te će Haaland moći da napusti Borussiju bez ikakvih problema.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S obzirom na to da su ga platili samo 20 miliona eura, čelnici ekipe iz Dortmunda su bez ikakvih problema pristali na ovakav dogovor u kojem jednostavno ne mogu biti gubitnici.

Od Haalanda dobijaju već mnogo i jedva čekamo da vidimo šta ovaj 19-godišnjak još može napraviti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
bit ce najjaci napadac
5 0
Plavi_Strumf
Nadam se da ce ostati pametan i da ce jedno do 23 godine, ako ne i duze ostat u dresu Dortmunda
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi