Emre Can izabrao Borussiju, dogovorena cijena transfera

Nijemac na korak od transfera

Emre Can izabrao Borussiju, dogovorena cijena transfera

Ispostavilo se da je Emre Can napravio veliku grešku kada je odlučio napustiti Liverpool i otići u Juventus.

Imao je 26-godišnji veznjak veliku želju zaigrati za Staru damu, ali je marginaliziran gotovo od samog dolaska na Allianz stadion, na ljeto 2018. godine.

Zbog toga se već mjesecima špekuliše o njegovom transferu, a i sam Can je otvoreno govorio o svom nezadovoljstvu u Juventusu.

Ove zime se špekuliše da će Emre Can karijeru nastaviti u Borussiji Dortmund, a sada brojni italijanski mediji navode da je transfer na korak od realizacije.

Osim Borussije Dortmund, Emre Can je imao ponude i Evertona i Bayerna, ali je na kraju izabrao Milionere. Navodno i jer vjeruje da u Borussiji neće imati problema da se izbori za svoje mjesto u prvoj postavi.

Prema pisanju Sky Sporta, Sportialije, portala Calciomercato.com i mnogih drugih, Borussija je u proteklim danima prvobitnu ponudu od 18 miliona eura povisila na 22, ali ni to nije dovoljno.

Ipak, dva kluba su konačno postigla dogovor o visini naknade, a to je cifra od 25 miliona eura, uključujući i bonuse.

Međutim, moguće je da Can prvo ode na posudbu sa obavezom ili opcijom otkupa ugovora od strane Borussije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vjeruje se i da Can ima veliku želju da pređe u Borussiju, pa je spreman prihvatiti i slabija primanja.

Emre Can je odigrao ukupno 45 utakmica za Juventus, postigao je 4 gola i upisao jednu asistenciju.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti