Nijemac napustio italijanskog prvaka

Juventus prodao Emrea Cana: Bianconerima 30 miliona, ali tek na ljeto

A. Čaušević

Da će Emre Can u januaru napustiti Juventus moglo se naslutiti po posljednjim mečevima kada njemački veznjak uopšte nije bio u konkurenciji za susrete Bianconera. 

Can se nakon skoro sedam godina vraća u Njemačku, ali ne u Minhen ili Leverkuzen, već u Dortmund. Njegov novi klub će biti Borussija.

Italijanski mediji izvještavaju da su Juventus i Borussija postigli dogovor te da Can u redove Milionera stiže na šestomjesčnu posudbu uz obavezan otkup na kraju sezone za 30 miliona eura.

S obzirom da je Stara dama ovog 26-godišnjaka dovela besplatno na ljeto 2018. godine može se reći da je odlično profitirala u ovom transferu, iako će novac naplatiti tek na ljeto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Juventusa i Liverpoola Can je igrao za Bayern i Bayer, a u narednim mjesecima prioritet će mu biti da igra redovno te izbori mjesto u reprezentaciji Njemačke na Evropskom prvenstvu.

Inače, Can je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao svega osam utakmica i to sve u Seriji A. Maurizio Sarri ga nije koristio u Ligi prvaka jer nije bio ni prijavljen za elitno takmičenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.