Alcacer stigao na potpis, postaje najskuplje pojačanje u historiji novog kluba

Napadač napustio Borussiju

Alcacer stigao na potpis, postaje najskuplje pojačanje u historiji novog kluba

Admin Čaušević

Paco Alcacer je dolaskom Erlinga Haalanda postao višak u Borussiji pa je njegov odlazak iz Dortmunda bio logičan slijed događaja. 

Alcarer se nakon godinu i pol vraća u Španiju. Nosit će dres Villaerala, te će postati najskuplje pojačanje u historiji Žute podmornice.

Ovaj 26-godišnjak je već stigao na ljekarski pregled, nalazi se u prostorijama ovog kluba te se u narednim satima očekuje i zvanična potvrda transfera.

Alcacerovi predstavnici su već sve dogovorili sa Villarealom koji će odličnog pojačanja platiti 23 miliona euta i tako nadmašiti 20 miliona težak transfer Gerarda Morena od prije dvije godine.

Očekuje se da povremeni reprezentativac Španije koji je izdanak škole Valencije sa Žutom podmornicom potpiše petogodišnji ugovor.

U Borussiju je prvo stigao na ljeto 2018. godine. Nakon odlične prve sezone njemački klub ga je iz Barcelone otkupio za 21 milion eura, ali dolazak Haalanda je za Španca značio i odlazak sa Signal Iduna Parka.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi