Trener Širokog nakon poraza od Sparsa

Vlašić: Došli smo osigurati sami sebe, ali sada čekamo rasplete drugih utakmica

HKK Široki je večeras poražen na gostovanju u Sarajevu, u meču 18. kola Druge ABA lige.

Bolja od Širokog bila je ekipa Sparsa koja je slavila rezultatom 66:64 i tako potvrdila odličnu formu u regionalnom takmičenju. Sa druge strane, ovo je bio neugodan poraz za Široki koji se bori za play-off.

Nakon poraza, svoje viđenje meča dao je trener Širokog Hrvoje Vlašić.

"Znao sam, ja sam i u najavi rekao da će to biti neizvjesna utakmica do kraja. Dobro se poznajemo... Došli smo ovdje oslabljeni tim ozljedama i sa dosta problema. Pred utakmicu se Kraljević probao zagrijavati, ali nije mogao. To je bio veliki hendikap za nas", izjavio je Vlašić, pa nastavio:

"Nismo se mogli dobro adaptirati na ovu čvrstinu u kojoj je Spars odradio zadnju četvrtinu. Nismo imali tu ni koncentracije, ali opet kažem, teška adaptacija na jednu čvrstu utakmicu."

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Da li će poraz "poremetiti" Široki u borbi za play-off?

"Poraz ko poraz, svaki poraz te poremeti na određen nečin. Sada ćemo vidjeti šta će biti, ne ovisi to o nama, ovisi o raspletu drugih utakmica. Sigurno je da smo mi došli pobijediti i da smo došli sami se brinuti o sebi. Osigurati sami sa sebe, ali sada ćemo čekati rasplete nekih drugih utakmica i biće vrlo neizvjesno do kraja", istakao je Vlašić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.