Sparsi trijumfom nad Širokim upisali četvrtu pobjedu na posljednjih pet mečeva

Okršaj bh. predstavnika pripao domaćinu

Sparsi trijumfom nad Širokim upisali četvrtu pobjedu na posljednjih pet mečeva

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Košarkaši Spars Realwaya u 18. kolu ABA 2 lige su u dvorani Novo Srajevo pobijedili Široki Brijeg rezultatom 66:64.

Okršaj bh. predstavnika u prve dvije dionice je bio potpuno izjednačen. Obje četvrtine su okončane neriješeno, 12:12 i 20:20.

Isto se igralo i većim dijelom trećeg perioda. Prvu značajniju prednost domaći su napravili u finišu te dionice kada Vrabac postiže dva poena za +7 (51:44).

Gosti se vraćaju na startu odlučujuće četvrtine, ali je Buza trojkom na 7:28 prije kraja Sparse odveo na +8 (58:50). Poslije poena Drežnjaka na 1:47 do kraja Širokobriježani su prišli na -1 (63:62), ali do preokreta nisu mogli. Konačan rezultat glasio je 66:64.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji u domaćem timu sa 17 poena je bio Buza, dok su Vrabac i Strong dodali po 13. Dvocifren učinak od 10 poena je imao i Kamenjaš. Kod Širokog Brijega Karačić sa 14 te Drežnjak i Filipović sa po 12 su bili najbolji kod gostiju.

Sparsima je ovo bila četvrta pobjeda na posljednjih pet mečeva, dok je Široki Brijeg bez obzira na poraz i dalje u borbi za play-off.

Top Komentari

Alpasinacxx
Bravo momci svaka čast. Utakmica za 10, pobijedio bolji. Idemo dalje.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi