Tim iz Pireja napokon slavio

Olympiakos savladao Baskoniu, Real slavodobitno kroz Tel Aviv

Košarkaši pirejskog Olympiacosa večeras su u svojoj dvorani Mira i Prijateljstva u 22. kolu Eurolige došli do pobjede protiv Baskonie rezultatom 80:70. 

Grci su do pobjede došli teže nego sugerira konačni rezultat. Tim iz Baskije bio je konkurentan tokom prvog poluvremena i rezultatski se držao blizu domaćem timu. 

Shengelia i Stauskas držali su Baskoniu u igri, dok su ton igri Olympiacosu davali Rubit i neuništivi veteran Spanoulis. Teškom mukom je ipak Olympiacos uspio slomiti žilavi tim Duška Ivanovića a ruku na srce i neke sudijske odluke su išle na ruku domaćim košarkašima kojima ova pobjeda ostavlja kakve takve nade za plasman u četvrtfinale Eurolige iako to neće ovisiti samo o njima. 

Rubit s 19 je bio najbolji košarkaš grčkog tima dok je Spanoulis dodao 16 koševa. Za Baskoniu su Shields, Stauskas i Shengelia postigli po 14 koševa. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Tel Avivu je madridski Real nanio Maccabiju drugi poraz u nizu. U sjajnoj atmosferi Nokia Arene gosti su odlučujuću prednost stekli u trećoj četvrtini koju su dobili 21:11. Sjajni Valter Tavares je odradio sjajan posao pod oba obruča i s 5 blokada isfrustrirao domaće košarkaše. 

Maccabi je uspio utakmicu uvesti u donekle neizvjesnu završnicu ali snage za preokret nije bilo, Real je slavio sa 81:77. Randolph je ubacio 19 poena za pobjednički tim, dok je Wilbekien ubacio 21 za Maccabi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti