Nihad Đedović i Bayern srušili Maccabi

Odlična partija bivšeg bh. reprezentativca

Nihad Đedović i Bayern srušili Maccabi

Košarkaši Bayerna veliki niz poraza u Euroligi prekinuli su u 21. kolu protiv jednog od favorita ovog natjecanja telavivskog Maccabija pobijedivši ga rezultatom 80:68. 

Vidjelo se od samog početka da su domaći košarkaši u dobrom ritmu jer su sjajnom prvom četvrtinom najavili gostima iz Izraela da ih ne čeka lak posao u bavarskoj prijestolnici. Bayern je u prvoj dionici igre izborio prednost od 11 koševa prednosti, no uspio se Maccabi pribrati i u nastavku čak i poravnati, no na poluvrijeme se otišlo prednošću njemačkog tima rezultatom 35:33. 

Počeo je nastavak dobro za Maccabi, no opet se njemački prvak povezao i odigrao sjajno u napadu i ponovno prednost vratio na svoju stranu te u zadnji period ušao s +4. Ispostavilo se da Maccabi više nije bio u prilici da povede i preokrene ovu utakmicu u svoju korist jer su Bavarci zaigrali zaista sjajnu obranu. 

Nihad Đedović se ukazao i odigrao najbolju ovosezonsku partiju. Bivši reprezentativac naše zemlje zabio je 19 poena i bio najefikasniji kod Bayerna a odličnu partiju odigrao je i Zipser sa 17 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bryant s 14 i Jackson s 11 koševa bili su najefikasniji kod Maccabija u čijim je redovima groznu partiju pružio Wilbekien sa šutom iz igre 3/17. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi