Anadolu Efes i Shane Larkin sredili i Real u Madridu

Nezaustaljivi Efes maršira ka prvom mjestu uoči 1/4 finala

Anadolu Efes i Shane Larkin sredili i Real u Madridu

Ekipa Anadolu Efesa iz kola u kolo potvrđuje da se radi o trenutno najboljoj europskoj momčadi. Večeras su u Madridu bez Dunstona i Micića savladali Real rezultatom 80:75 i učvrstili se na prvom mjestu euroligaške ljestvice. 

Fantastični Shane Larkin u posljednje vrijeme igra košarku koja ne ostavlja ravnodušnim baš nikoga. Povezao je nekoliko kola u kojima je bio MVP a i večerašnja partija u Madridu je sigurno u najužem krugu za najkvalitetniju u 21. kolu. 

Real je bolje otvorio meč, poveo s 8 razlike no brzo se turska momčad povezala i došla do svog prepoznatljivog ritma kojim ove sezone lome protivnike širom Europe. Do kraja poluvremena Efes je prednost okrenuo na svoju stranu. 

U nastavku je viđena sjajna košarka, no Larkin je ipak ta dimenzija više koja je ovu utakmicu usmjerila ka pobjedi gostiju. Fantastični Amerikanac Realu je zabio 32 poena uz neviđenu lakoću poentiranja, a Pleiss je dodao 13 uz ključnu trojku u posljednoj minuti susreta. Thompkins s 15 i Llull s 13 bili su najefikasniji kod Reala. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Ateni se Panathinaikos lako obračunao s Asvelom uz 22 koša Fredettea i 21 Papateroua dok je za Asvel Maledon zabio 19 a Jean Charles 16 koševa. Grčki tim slavio je rezultatom 100:88. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi