EPA

Uzalud prešao pola svijeta

Krenuo na potpis za Barcelonu, pa ga sačekalo neprijatno iznenađenje

Cedric Bakambu neće po dobrom pamtiti posljednji dan januarskog prijelaznog roka.

Ovaj 28-godišnji napadač je poslije sjajnih igara u Kini dobio ponudu da karijeru nastavi u Barceloni i zamijeni povrijeđenog Luisa Suareza, ali bez 'transfera života' na kraju je ostao na vrlo ružan način.

Dan prije zatvaranja zimske fudbalske pijace Bakambu i Barcelona su sve dogovorili, on je već sjeo na avion i zaputio se ka Španiji na ljekarske preglede i potpis ugovora, ali u katalonskom timu su se - predomislili.

U putu je Bakambua kontaktirao sportski direktor Barcelone Eric Abidal i obavijestio ga kako je klub odustao od transfera, pa je bio primoran promijeniti kartu i vratiti se u Seul, gdje njegov Beijing Guoan trenira zbog straha od koronavirusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako mu u početku nije bilo svejedno što su se Katalonci poigrali s njim, Bakambu se stigao našaliti svoj račun i putem Twittera zamoliti sajt Transfermarkt da u njegovom CV-u dodaju i status 'skoro igrač Barcelone'.

Bakambu je ranije u Španiji već imao priliku igrati za Villarreal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.