Priključio se novim saigračima

Bivši omladinac Crvene zvezde pojačao Olimpik

FK Olimpik dobio je još jedno pojačanje.

Sarajevski klub na proljeće će voditi borbu za plasman u Premijer ligu BiH, a u tome bi treneru Darku Vojvodiću trebao pomoći i 18-godišnji Đorđe Kukolj.

Radi se o fudbaleru iz Srbije koji je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde, a sa Olimpikom je dogovorio sve i već večeras se priključio na pripremama u Međugorju.

"Kukolj je bio standardan član postave Crvene Zvezde koja je igrala Omladinsku Ligu prvaka. Radi se o vrlo talentovanom fudbaleru rođenom 7. maja 2001. godine, koji je posljednju polusezonu proveo u redovima Radničkog iz Sombora", saopštili su iz federalnog prvoligaša.

Po dolasku u Međugorje zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje nije skrivao ni Kukolj.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Tokom zimske pauze kontaktirali su me ljudi iz Olimpika, razgovarali smo o planu i viziji za naredni period, sve mi se to svidjelo, poklopile su nam se ambicije i sada sam tu. Nadam se da ću se izboriti za mjesto prvotimca i tako pomoći klubu da ostvari visoke ambicije", poručio je Kukolj.

Kukolj će sutra obaviti i prvi trening s novim timom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.