Gosti ostvarili pobjedu

Ni golčina Chiese nije pomogla: Fiorentina povela, ali je Atalanta ostvarila pobjedu

Esmer Oštraković

Nogometaši Atalante ostvarili su pobjedu od 2:1 na gostovanju kod Fiorentine u okviru 23. kola Serie A.

Gosti su bili blagi favoriti, te se očekivao dobar otpor Fiorentine, a stvari su upravo takve bile na terenu.

Fiorentina je prva došla u vodstvo i to sredinom prvog poluvremena. Sjajan gol postigao je Chiesa, te se tada činilo da domaća ekipa može ostati neporažena.

Ipak, u drugom poluvremenu Atalanta je zaigrala sjajno, te je već u 49. minuti rezultat poravnat na 1:1, a gol je postigao Zapata.

Pitanje pobjednika riješio je Malinovsky u 72. minuti. Zanimljivo je da je on u igru ušao samo osam minuta prije nego što je postigao pobjednički gol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je nakon ove pobjede izbila na četvrto mjesto na tabeli, sa tri boda više od Rome, dok se Fiorentina sda nalazi na 14. mjestu sa 25 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.