Bh. reprezentativac nije u idealnoj formi

Pjaniću kao da nestaje ideje

Admin Čaušević

Miralem Pjanić nije u formi kao na početku sezone, osjeti se to na igri Juventusa, a u posljednje vrijeme i na rezultatima, posebice na gostovanjima. 

Juventus je izgubio dva uzastopna gostovanja. Nakon Napolija Bianconere je savladala i Verona, oba puta je bilo po 2:1. Nakon dobrog starta sezone Pjanićeva čarolija u nogama nekako postaje da blijedi.

Dolaskom na klupu Stare dame Maurizio Sarri je bh. reprezentativca vidio kao igrača koji da po utakmici treba da ima 150 dodira s loptom, alfu i omegu veznog reda Bianconera. Međutim, zamišljeno se još uvijek ne pretvara u dijelo iako se polako ulazi u ključni dio sezone.

Pjanić je trenutno na prosječnih 83.95 dodira po susretu, što je mali iskorak u odnosu na prethodnu sezonu (75.8 dodira) kada je trener bio Massimilliano Allegri. Dakle, daleko od planiranog.

Odlični veznjak je krajem ljeta i na jesen bio zaista odličan. Postizao je golove, vezao igru, servirao lopte saigračima kao na tacni. U posljednje vrijeme kao da mu nestaje ideje. Neophodno je punjenje baterija. Bez asistencije je od kraja novembra.

Vidjelo se to i sinoć na Bentegodiju kada se Pjanić u svom 100. meču kao starteru u dresu Juventusa baš i nije proslavio. Prema ocjenama italijanskih medija bio je među lošijim u dresu Stare dame.

Ovom 29-godišnjaku nedostajalo je ideje u igri, nije uspio da nametne ritam koji bi odgovarao Juventusu, a usljed visokog i konstantnog presinga Verone pravio je za njega netipične greške.

Jedan od razloga zašto se Pjanić možda ne može i pohvaliti vrhunskom formom je nedostatak dostojne zamjene na njegovoj poziciji. On je već na cifri od 28 odigranih utakmica u sezoni, na svakom susretu je starter i nema vremena za predah. Tu su i određeni fizički problemi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također i Sarri je počeo da "luta", učestale promjene formacije, igračke postave i nove taktičke zamisli govore koliko je iskusni stručnjak nesiguran što se odražava na formu pojedinih igrača, u ovom slučaju na Pjanića.

Istina, Juventus je još uvijek u igri za famoznu "tripletu", međutim poznavajući zahtjeve, ali i navike čelnika torinskog kluba svakim porazom se pale alarmi pa će Bianconeri na proljeće morati značajno popraviti formu ukoliko žele Ligu prvaka koja se čeka od 1996. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.