Juventus je u Veroni izgledao očajno i zasluženo je izgubio!
Foto - EPA

Treći poraz Stare dame u sezoni

Juventus je u Veroni izgledao očajno i zasluženo je izgubio!

M. Šljivak

Verona je u 23. kolu italijanske Serije A pobijedila Juventus rezultatom 2:1.

Verona je od prve minute pritisla prvaka Italije. Bili su domaći izuzetno opasni, a u prvom poluvremenu im je poništen i gol zbog milimetarskog ofsajda.

Ipak, Juventus ima za čime da žali u prvom dijelu meča. Dougalas Costa i Cristiano Ronaldo su pogodili okvir gola, prvi prečku drugi stativu i lopta jednostavno nije željela u gol.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a u drugom smo vidjeli golove i dosta uzbuđenja.

Juventus je prvi stigao do vodstva u ovom meču, a pogodio je naravno Cristiano Ronaldo. Nakon jedne greške veznog reda Verone u 65. minuti, Portugalac je povukao kontru, odigrao je dupli pas sa Bentacurom, a zatim je pored Rrahmanija pogodio za 0:1.

Međutim, nije prednost Stare dame dugo trajala. Odličnu igru domaći tim je naplatio u 76. minuti kada Fabio Borini koristi grešku Miralema Pjanića i pogađa za 1:1.

Verona je izgledala opasnije u finišu utakmice. Marash Kumbulla je pogodio prečku u 84. minuti, a pregledom VAR snimka utvrđeno je da je Bonucci igrao rukom i sudija Massa pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je iskusni Giampaolo Pazzini i pogodio je za 2:1.

Nisu Bianconeri do kraja previše napravili pred golom Verone. Tim Ivana Jurića odigrao je odlično u defanzivi i na kraju je došao do velike pobjede.

Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč i nije blistao na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 23. kolo:

Verona - Juventus 2:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zee
Koje je tele Onaj pjanic.... Majko draga...
4 14
Edin Merlin
Kao navijač Juventusa kažem da Juve nije zaslužio ništa osim poraza. Trebalo je biti 3-1 poništen je čist gol Veroni !
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi