Meč igran po teškim vremenskim uslovima

Višćin Basaksehir izvukao remi na gostovanju 'turskom Leicesteru'

S. Grebović

Kolo za vikend donijelo nam je veliki derbi turskog šampionata u kojem su na kraju bodove podijelili Sivasspor i Istanbul Basaksehir, bilo je 1:1.

Da vam je neko prije par sezona rekao da će duel ove dvije ekipe biti derbi u turskoj ligi ne biste mu vjerovali, ali ovo je bio veliki dvoboj timova koji su u samom vrhu Superlige.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo dopadljivu igru, a vrijedi pomenuti kako je meč igran u izuzetno teškim uslovima budući da je tokom čitavog meča padao snijeg. 

U 66. minuti šutirao je Edin Višća, lopta se odbila od jednog protivničkog igrača pravo na nogu Demba Be koji je rutinski pogodio. Deset minuta prije kraja meča Papp je ubacio, a loptu glavom u mrežu smjestio Mustafa Yatabare, za ispostaviće se, konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sivasspor važi za apsolutno najveći hit prvenstva jer se nakon ovog kola vratio na lidersku poziciju sa 42 odigrana boda nakon 21. kola, a tim iz Istanbula je treći sa dva boda manje.

Nema sumnje da Sivasspor neodoljivo podsjeća na Leicester, koji je u sezoni 2015/2016. zadivio fudbalski svijet osvajanjem titule prvaka Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti