Sjajni Višća donio pobjedu Basakšehiru
EPA

Reprezentativac BiH u formi

Sjajni Višća donio pobjedu Basakšehiru

Fudbaleri Basakšehira u sklopu 20. kola turskog šampionata pobijedili su Genclerbirligi.

Za istanbulski tim pobjeda je bila imperativ zbog trke sa Fenerbahčeom i Sivassporom, a protiv osrednjeg rivala na kraju su uspjeli upisati tri boda slavivši sa 3:1.

Da Genclerbirligi čeka surov tretman u Istanbulu moglo se naslutiti već na startu susreta, tačnije u osmoj minuti, kada Basakšehir dolazi do vodstva golom koji postiže Crivelli na asistenciju Caicare.

U 30. minuti Genclerbirligi je uspio da izjednači preko Ayitea, a taj gol, ispostavit će se, bio je za njih i posljednji. Već u trećoj minuti nastavka Basakšehir je uspio da dođe do novog vodstva zahvaljujući našem reprezentativcu Edinu Višći, koji je potom u 75. minuti riješio pitanje pobjednika.

Basakšehir je odigrao školski kontranapad, Crivelli je na kraju asistirao za Višću kojem nije bilo teško da matira mrežu gostujućeg golmana i postavi konačnih 3:1. Drugi gol pogledajte OVDJE!

Našem fudbaleru je ovo inače bio sedmi gol u sezoni, a na kontu ima i devet asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 20. kolo:

Basakšehir - Genclerbirligi 3:1

Top Komentari

tbra
Za bosnu igra ko tetka, nikakvog ucinka
2 0
Rajvosa2019
Bravo momcino - da ga hoce ovako krenuti protiv Iraca - potopili bi ih kao Titanik
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi