Turski Leicester želi dovesti Adnana Kovačevića

Bh. fudbaler tražen u Turskoj

Turski Leicester želi dovesti Adnana Kovačevića

O transferu Adnana Kovačevića iz dana u dan se špekuliše u turskoj javnosti.

Našem reprezentativcu na kraju sezone ističe ugovor s Koronom Kielce, a s obzirom na igre kakve je pružao jesenas, sve je više klubova koji bi ga željeli angažovati.

Nakon što se dovodio u vezu sa Trabzonsporom, Goztepeom i Kayserisporom, sada su tamošnji mediji objavili da je na Kovačevića 'oko bacio' i Sivasspor koji ove sezone važi za najprijatnije iznenađenje u Superligi.

Sivasspor je polusezonu okončao na prvoj poziciji ispred istanbulskih velikana i u Turskoj ga već smatraju novim Leicesterom, a u klubu su, očito, procijenili kako bi im u ostvarenju zacrtanih ciljeva dobro došao i 26-godišnji Kovačević.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Na dovođenju bh. fudbalera posebno insistira trener Riza Calimbay", pišu turski mediji.

Do prije nekoliko sezona Sivasspor je bio klub koji se pretežno borio za opstanak. Takva scenarij su im predviđali i uoči ove, pogotovo nakon što su doveli čak 13 novih fudbalera, bez plaćanja odštete, ali danas su na liderskoj poziciji s četiri boda više u odnosu na prvog pratitelja, istanbulski Basakšehir.

Top Komentari

user1579364232
Ja mislio onaj engleski leicester hahahahah
1 0
enko
Jada ga vise prodat ,te ide tamo, te ovi ga traze.vi novinari ili ste naivni ili objavljujete placene oglase.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi