Novi trijumf tima bh. predstavnika

Vaughn čudesnom partijom donio Igokei veliku pobjedu

S. Grebović

Košarkaši Igokee večeras su na svom parketu bili bolji od slovenačke Krke sa 92:82.

Bio je ovo duel direktnih konkurenata kada je borba za opstanak u pitanju, a na kraju je bh. predstavnik imao više razloga za slavlje.

Igokea je mnogo bolje otvorila susret i do kraja prve dionice otišla na plus 11. U drugoj četvrtini su gosti uzvratili istom mjerom i prišli na svega dva poena zaostatka.

U nastavku je viđena prava rezultatska klackalica u kojoj su se domaći bolje snašli i susret riješili u svoju korist rezultatom 92:82.

Slovenci nisu imaju riješenja za raspoloženog Amerikanca Rashada DeAndrea Vaughna koji je ubacio nestvarna 34 poena, dok je Green dodao 16. Kod poraženih Ramljak je postigao 18, a Jošilo jedan poen manje.

Popularni Igosi su sada značajno pobjegli od opasne zone i trenutno su osmi sa omjerom 7-12, a Krki i dalje 'visi' status budući da je deseta sa skorom 6-13.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 19. kolo:

Igokea - Krka 92:82

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti