Igokea u Podgorici 'zaleđena' na minus 40!

Težak poraz bh. tima

Igokea u Podgorici 'zaleđena' na minus 40!

Košarkaši Igokee doživjeli su danas jedan od najtežih poraza otkad igraju ABA ligu. 

Ekipa Budućnosti ih je u Podgorici pobijedila s čak 40 razlike, a konačan rezultat glasio je 99:59.

Već nakon prve dionice dalo se naslutiti da bi bh. predstavnik mogao doživjeti blamažu u Podgorici. Domaći su taj period dobili sa 25:13, a u drugoj dionici slavili su sa 12 razlike (22:10).

U drugom poluvremenu prednost Budućnosti je rasla iz minute u minut i samo je bilo pitanje s kojom razlikom će na kraju dobiti meč. Prednost je u par navrata išla i na 45 razlike, ali na kraju je završeno s 40 razlike.

Budućnost je sada lider u ABA ligi jer ima omjer 14-4, dok je Igokea ostala na 8. poziciji s omjerom šest pobjeda i 12 poraza.

Domaće je do trijumfa vodio Bamforth sa 18 poena, dok je Nikolić dodao dva manje. Dvocifreni su također bili Kilpatrick sa 11 i Cobbs sa 10 poena.

Kod bh. ekipe najbolji je bio Lešić sa 15, a Vaughn je dodao 11 koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Budućnost: Cobbs 10, Ivanović 5, Bamforth 18, Šehović 3, Martin 8, Ilić 4, Nikolić 6, Kilpatrick 11, Božić 4, Popović 6, Meiers 8, Nikolić 16.

Igokea: Evans 4, Lešić 15, Nikolić 6, Green 8, Vaughn 11, Ilić 9, Kočić, Tomas 2, Gagić 1, Vulić 3.

Promo

Top Komentari

Bulle
Nije to tim iz BiH to je tim iz RS- a ionako sebe po takmicenjima predstavljaju da su iz RS.
1 0
enko
Opet kriv Đukanović,
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi