Da li je njegova karijera gotova?

Druga teška povreda Leonarda Pavolettija ove sezone

Sjajni napadač Cagliarija Leonardo Pavoletti baš nema sreće sa povredama.

31-godišnji Pavoletti je na otvaranju sezone Serije A pokidao prednji križni ligament koljena, a taman kada se počeo oporavljati - nova povreda.

Operisan je Pavoletti nakon pomenute povrede i očekivalo se da bi na teren mogao u aprilu ove godine.

Ipak, šteta koju su njegovi ligamenti i koljeno pretrpili je očigledno izuzetno velika. Naime, danas stižu vijesti o novoj teškoj Pavolettijevoj povredi i ponovo je riječ o prednjem ukrštenom ligamentu lijevog koljena.

Pokazali su to posljednji pregledi i sada je jasno da Pavoletti još zadugo neće ponovo na teren. Najmračnije prognoze govore i da je njegova fudbalska karijera dovedena u pitanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Pavoletti je u Cagliari došao na ljeto 2017. godine iz Napolija za oko 10 miliona eura. Do sada je za Cagliari odigrao 69 mečeva i postigao 29 golova.

Osim za Cagliari i Napoli, u dosadašnjoj karijeri je nastupao još za Sassuolo, niželigaše Armando Picchi, Viareggio, Paviju, Juve Stabiju, Casale, Virtus Lanciano i Varese (sve na posudbama kao igrač Sassuola), te za Genou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.