Brige oko sigurnosti

Zabranjena prodaja ulaznica navijačima Napolija za meč na Meazzi

Potvrđeno je da je prodaja ulaznica za polufinale Kupa Italije između Intera i Napolija zabranjena za stanovnike regije Kampanija - zbog straha od narušavanja sigurnosti.


Prvi meč polufinala se igra na stadionu Giuseppe Meazza, dok je revanš u Napulju na rasporedu petog marta.

Inter je danas izdao saopštenje u kojem se potvrđuje da su lokalne vlasti u Milanu zabranile prodaju ulaznica za meč na Meazzi stanovnicima Kampanije (Napulj i okolina).

U praksi ovo znači da navijači Napolija neće ići na gostovanje u Milanu.

Kako su neki navijači već kupili ulaznice, Napoli im sada vraća novac.

U Italiji je puno zabrinutosti po pitanju sigurnosti na pomenutom meču, pogotovo nakon žestokih sukoba navijača dva kluba ispred Meazze u debcembru 2018. godine.

Tada su navijači Intera spremili zasjedu za navijače Napolija. U sukobima koji su uslijedili jedan navijač Intera je izgubio život što ga je udario kombi u kojem su se nalazili "protivnici".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.