Rino gubi povjerenje

Napoli se rješava Gattusa, tri imena u igri

U Napoliju su, kako izvještaju italijanski mediji, spremni ponovo promijeniti trenera.

Krajem 2019. godine Napolitanci su smijenili Carla Ancelottija i na njegovo mjesto postavili Gennara Gattusa, no pod Vezuvom i nisu pretjerani zadovoljni radom nekadašnjeg fudbalera Milana.

Nadali su se u Napoliju da će uvezati treću pobjedu za bijeg iz donjeg dijela tabele, ali u nedjelju na domaćem terenu su doživjeli iznenađujući poraz od Leccea (2:3), što je dovelo do velikih kritika na Rinov račun.

"U Napoliju ozbiljno razmišljaju o tome da u junu ne produže ugovor sa Gattusom. Klupski gazda De Laurentiis traži alternativu", pišu italijanski mediji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Calciomercato.it navodi da Napoli pod Gattusovim vodstvom osvaja manje bodova, postiže manje i prima više golova nego što je to činio u vremenu kada je na kormilu kluba bio Carlo Ancelotti.

Ukoliko Gatusso postane bivši, pominje se kako bi ga mogli naslijediti Ivan Jurić, Gian Piero Gasperini ili Luciano Spalletti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.