"Problem je u pravilima za VAR..."

Prvi čovjek Leccea nakon "žalbi" iz Napulja

"Problem je u pravilima za VAR..."

Predsjednik Leccea Severino Sticchi Damiani je istakao da razumije frustracije u taboru Napolija, zbog dešavanja u meču koji je njegov tim dobio sa 3:2.

Lecce je u posljednjem kolu Serije A sa 3:2 savladao Napoli, a u klubu sa San Paola su bili izuzetno frustrirani jer je napadaču Miliku u jednom trenutku pokazan žuti karton zbog simuliranja, iako je bilo jasno da ga je protivnički fudbaler udario po zglobu.

Mediji u Italiji prenose, iako nema zvanične potvrde, pa je glavni sudija odbio ponovo pogledati ovu situaciju na monitoru pored terena - iako je dobio prijedlog za to iz VAR sobe.

O ovoj situaciji je predsjednik Leccea govorio na Radiju Kiss Kiss.

"Pitanje o sudijama, ne samo zbog ove situacije, koje se konstatno ponavlja treba odgovoriti kroz debate o pravilima", izjavio je Sticchi Damiani, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kada bi sudije trebao, a kada ne bi trebao gledati VAR monitor? U Firenci je moj tim pobijedio, ali su svejedno na toj utakmici viđena dva nevjerovatna incidenta kada nam nisu dosuđena dva penala. Sve drugo na stranu, sudija jednostavno nije želio pogledati te situacije na monitoru".

"Problem je u pravilima", poručio je prvi čovjek Leccea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi