Foto: EPA

Igra odlično u Interu

Sprema se transfer? Skaut iz Engleske 'snimao' Brozovića

Marcelo Brozović nalazi se na radaru Liverpoola, javljaju italijanski mediji.

Bivši fudbaler Dinama je s kapitenskom trakom vodio Inter do pobjede u milanskom derbiju (4:2), a na Giuseppe Meazzi bio je 'pod lupom' skauta Liverpoola koji je poslan po zahtjevu Jurgena Kloppa.

Italijani navode da je trener Liverpoola oduševljen nastupima 27-godišnjeg Brozovića i da će ga pokušati dovesti za sljedeću sezonu, a svjesni velikog interesa koji vlada za njim su i čelnici kluba.

Zbog toga su Nerazzurri već pripremili novi ugovor Brozoviću po kojem bi zarađivao znatno više nego sad. Navodno trenutno ima oko tri i pol miliona eura, a u slučaju da potpiše novi, plaća bi iznosila oko šest miliona na godišnjem nivou. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Novim ugovorom Inter se želi osigurati i ukloniti izlaznu klauzulu koju danas Brozović ima", navode italijanski mediji.

Skaut Liverpoola sasvim sigurno se zadovoljan vratio u Englesku. Upravo je Brozović bio strijelac jednog od golova u meču u kojem je Inter slavio rezultatom 4:2 i samim tim preuzeo lidersku poziciju u Seriji A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.