Sjećate li se dječaka koji sa narugao Stevenu Gerrardu? Danas pokušava izgraditi svoj fudbalski put!

Njegov potez će se zauvijek pamtiti

Sjećate li se dječaka koji sa narugao Stevenu Gerrardu? Danas pokušava izgraditi svoj fudbalski put!

M. Šljivak

Legendarni kapiten Liverpoola Steven Gerrard susreo se u februaru 2006. godine sa petogodišnjim dječakom Jakeom Nicklessom.

Petogodišnjak je postao veoma popularan nakon što se u tunelu narugao legendi Redsa ito pred meč sa Chelseajem. Pružio mu je ruku, a zatim ju je povukao i narugao mu se.

Danas, 14 godina nakon 'incidenta' Jack se bavi fudbalom. Igra za niželigaša North Greenford United i pokušava se probiti ka većim rangovima.

Otkrio je Jake kako je došlo do 'ruganja' zvijezdi Liverpoola.

"Tata me nagovarao na to. Govorio sam mu kako to ne želim napraviti i on je prestao s nagovaranjem. Međutim, u tom trenutku sam pomislio, zašto da ne? Znao sam da je utakmica na TV-u i da će nas mnogo ljudi gledati i odlučio sam da se zabavim", prisjeća se Jake u razgovoru za engleske medije.

A sve je počelo sasvim slučajno...

"Nisam uopšte razgovarao s njim. Sve što sam rekao je 'Gerrard', kako bih zadobio njegovu pažnju. Sjećam se da su se Claude Makelele i Michael Essien nasmijali nakon onoga što sam napravio, a John Terry me je naružio kasnije".

Nakon ovog poteza Jake je postao veoma popularan. Njegovi roditelji su dobijali stotine poziva od novinara.

"Škola i roditelji su dobijali ogroman broj poziva za intervju. Mama je morala doći po mene i izvesti me iz škole i sve je bilo veoma ludo. Čak su i roditelji iz škole željeli fotografiju sa mnom".

Danas Jake pokušava da izradi vlastitu fudbalsku karijeru.

"Pokušavam se probiti u profesionalne vode. Igrao sam za nekoliko dobrih ekipa. Nadam se da ću veoma brzo dobiti šansu", istakao je Jake, koji je i dalje redovan na utakmicama Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, on će ostati upamćen po onom što je napravio legendi Redsa i to će ga sigurno pratiti kroz život.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
lijepo odgojen klinac
6 1
Mele
Sa 5 godina sve tako dobro zapamtio i odradio, cudo od djeteta....vauuuu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi