Foto - EPA

Zbog kršenja FFP-a

Manchester City izbačen iz Lige prvaka na dvije godine! · Udarna vijest

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija kaznila je Manchester City izbacivanjem iz Lige prvaka u naredne dvije godine.

UEFA je zbog kršanje pravila financijskog fair playa (FFP) kaznila Građane izbacivanjem iz elitnog takmičenja u naredne dvije godine (2020/2021 i 2021/2022), te kaznom od 30 miliona eura.

"Nakon saslušanja održanog 22. januara, kontrolno tijelo UEFA-e danas je obavijestilo Manchester City o odluci koju je donijelo. Nakon svih dokaza, jasno je kako je Manchester City prekršio brojna pravila u periodu između 2012. i 2016. godine. Klub također nije sarađivao u istrazi i zbog toga su isključeni od učešća u UEFA takmičenjima za naredne dvije godine i kažnjeni su sa 30 miliona eura", saopšteno je iz UEFA.

Klub će sasvim sigurno podnijeti žalbu na ovu odluku, a vidjet ćemo hoće li im ta žalba na kraju uroditi plodom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.