Otamendi napušta Manchester City i vraća se u Argentinu

Pregovara s River Plateom

Otamendi napušta Manchester City i vraća se u Argentinu

E. Čaušević

Engleski mediji pišu da će Nicolas Otamendi na kraju ove sezone napustiti Manchester City.

Otamendi je na Etihad stigao na ljeto 2015. godine iz Valencije za 45 miliona eura. Međuti, argentinski defanzivac ove sezone ne igra baš u blistavoj formi i navodno City želi da ga se riješi na ljeto.

Čini se da im to neće biti problem jer je Otamendi nedavno i sam pokazao želju da napusti engleski klub i vrati se u Argentinu. Ovaj 32-godišnji štoper napustio je Argentinu prije deset godina kada je prešao u Porto i očito je da mu je više dosta da bude daleko od kuće.

Telegraph je danas objavio da mu City neće predstavljati problem u odabiru kluba, te da će za njega odrediti simbolično obeštećenje. Navodno, Otamendi je u pregovorima s River Plateom za koji bi trebao potpisati ugovor na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otamendi je ponikao u dresu Velez Sarsfielda, a još je igrao za Porto, Atletico Mineiro i Valenciju. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 70 mečeva i zabio je četiri gola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi