Pep "naslućuje" otkaz: Mogao bi mi prići predsjednik ili sportski direktor...

Ako Real ne bude eliminisan

Pep "naslućuje" otkaz: Mogao bi mi prići predsjednik ili sportski direktor...

Sljedeće sedmice nam se vraća i Liga prvaka, a već u srijedu ćemo moći uživati u prvim sudarima osmine finala.

Ipak, na prvi sudar Real Madrida i Manchester Cityja ćemo morati pričekati 26. februar, za kada je zakazana utakmica na Santiago Bernabeu.

Revanš meč na Eitihadu će se, pak, odigrati 17. marta.

Manchester City je, može se reći, odustao od utrke za novu titulu prvaka Engleske i sada mnogu vjeruju da će Građani sve raspoložive snage usmjeriti na Ligu prvaka i konačni iskorak u elitnom takmičenju.

Svjestan važnosti dvomeča sa Real Madridom, ali i toliko priželjkivanog osvajanja Lige prvaka je i trener Cityja Pep Guardiola.

Činjenica da City nikada nije postigao veliki uspjeh u LP, čini se, dodatno otežava stvari Guardioli.

"Zbog toga je tako teško osvojiti taj trofej. A nije istina da je u 100 i više sezona postojanja Manchester Cityja svaka od njih bila neuspješna... Imamo mnogo nevjerovatnih igrača koji i sada uveseljavaju naše navijače, pa su i ove sezone naši navijači na momente mogli uživati", izjavio je Guardiola, pa nastavio:

"Ali znam da ljudi jednostavno samo kažu ili 'dobar si' ili 'nisi dovoljno dobar'. Ja to prihvatam. Želim osvojiti Ligu prvaka, sanjam o tome i uživaću u duelima sa Real Madridom. Želim vidjeti šta mogu učiniti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guardiola, međutim, smatra da bi potencijalni neuspjeh u Ligi prvaka moga značiti i kraj njegovog "mandata" na Etihadu.

"Ovaj proces, period od dvije sedmice prije meča, to su najsretniji trenuci u mojoj profesiji, pokušavati zamisliti šta možemo uraditi da ih dobijemo. Ako ih ne dobijemo, predsjednik bi mogao doći, ili možda to bude sportski direktor, i reći: Ovo nije dovoljno dobro, želimo Ligu prvaka. Daćemo ti otkaz'", istakao je španski stručnjak.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IvoAndric44
Nadam se da ce real boga ubiti u vama
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti