Guardiola: Dajte mi ekipu koja nema igrače kao City i neću pobjeđivati

Španac sasvim iskren

Guardiola: Dajte mi ekipu koja nema igrače kao City i neću pobjeđivati

Španski trener Pep Guardola priznao je u razgovoru za Football Daily da nije najbolji trener na svijetu. 

Mnogo je pomlemika bilo posljednjih godina da li je baš Guardiola najbolji svjetski trener, a Španac sam za sebe kaže kako to nije istina.

Priznaje da ne bi pobjeđivao kada u timu ne bi imao tako dobre igrače kao što naprimjer ima sada u Manchester Cityju.

"Što uopšte znači da je neko najbolji trener? Nikada se nisam osjećao kao najbolji, ni kada sam uzeo šest titula u nizu u Barceloni, ili tri titule prošle sezone u Cityju. Pobjeđivao sam jer sam imao nevjerojatne igrače u velikim klubovima. Postoje fenomenalni treneri koji nisu u velikim klubovima i nemaju ovakve igrače. Ja sam dobar, ali nisam najbolji. Dajte mi ekipu koja nije poput Cityjeve i neću pobjeđivati", kaže Pep.

Nekadašnjem treneru Barcelone i Bayerna iz Minhena mnogi zamjeraju jer je u Bayernu i Cityju potrošio silni novac na pojačanja a nikada nije ušao ni u finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog toga ga u proteklim godinama mnogi osporavaju, ali on očigledno nema problem s tim da za sebe kaže kako nije najbolji na svijetu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Dobar trener budimo realni u Barci po meni su bili bolji Cavi i Injesta nego Mesi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti