Foto - EPA

Borba za peto mjesto kreće

Tek slijedi ludnica u Engleskoj nakon izbacivanja Manchester Cityja

M. Šljivak

Manchester City izbačen je iz UEFA takmičenja u naredne dvije sezone.

Građani su kažnjeni zbog kršenja financijskog fair playa, a pored izbacivanja dobili su kaznu i od 30 miliona eura.

Klub je odmah najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, a ako on potvrdi kaznu bit će to prava ludnica u Engleskoj za još jedno mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Gotovo je sigurno da će City završiti među četiri najbolja, ali bi nakon odluke petoplasirani tim iz Premiershipa mogao otići u Ligu prvaka.

A za ovu poziciju se bore mnogi. Trenutno je na petom mjestu Sheffield United, ali s obzirom na malu bodovnu razliku između ekipa nekim čudom u Ligi prvaka mogu završiti i ekipe koje su mnogo lošije plasirane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sheffiled trenutno ima 39 bodova, ispred su Tottenhama, Evertona, Manchester Uniteda i Wolverhamptona, pa vjerovatno među ovim ekipama treba tražiti dodatnog putnika u Ligu prvaka.

Oni će sigurno navijati za to da City zvanično bude izbačen, jer bi nakon toga uslijedila prava ludnica u Premiershipu u borbi za peto mjesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.