Manchester City izbačen iz Lige prvaka na dvije godine!
Foto - EPA

Zbog kršenja FFP-a

Manchester City izbačen iz Lige prvaka na dvije godine! · Udarna vijest

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija kaznila je Manchester City izbacivanjem iz Lige prvaka u naredne dvije godine.

UEFA je zbog kršanje pravila financijskog fair playa (FFP) kaznila Građane izbacivanjem iz elitnog takmičenja u naredne dvije godine (2020/2021 i 2021/2022), te kaznom od 30 miliona eura.

"Nakon saslušanja održanog 22. januara, kontrolno tijelo UEFA-e danas je obavijestilo Manchester City o odluci koju je donijelo. Nakon svih dokaza, jasno je kako je Manchester City prekršio brojna pravila u periodu između 2012. i 2016. godine. Klub također nije sarađivao u istrazi i zbog toga su isključeni od učešća u UEFA takmičenjima za naredne dvije godine i kažnjeni su sa 30 miliona eura", saopšteno je iz UEFA.

Klub će sasvim sigurno podnijeti žalbu na ovu odluku, a vidjet ćemo hoće li im ta žalba na kraju uroditi plodom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kondor11
Ovo da real moze proci
8 20
Kimi.R.
Yesssssssss PLATIKA se istopila ..bale vas pare mislite sa je sve u kešu
16 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi