Foto - EPA

Derbi kola pripao LASK-u

LASK šokirao Salzburg i preuzeo vrh tabele u Austriji

Midhat Šljivak

LASK iz Linza novi je lider austrijske Bundeslige.


Ekipa Valeriena Ismaela je u derbiju 19. kola šokirala na gostovanju Salzburg i slavila je pobjedu od 2:3, te je preuzela vrh tabele.

Već nakon 25 minuta igre LASK je imao dva gola prednosti. Pogađali su Frieser u 20. i Holland u 25. minuti meča.

Salzburg se vratio u meč pogotkom Okugawe u 40. minuti, ali LASK se nije predavao već je drugim golom Friesera u 56. minuti ponovo povećao prednost (1:3).

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Do kraja Salzburg pogađa preko Mwepua za konačnih 2:3, ali poraz nije mogao izbjeći i tim iz Linza nosi kući velika tri boda.

LASK je postao prvi tim koji je ove sezone pobijedio Salzburg u Bundesligi i što je značajnije preskočio je rivala na vrhu tabele. LASK je sada prvi sa 45 bodova, dok Salzburg ima bod manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.