Skauting služba RB Salzburga nastavila po dobro isprobanom receptu

Odakle su ih samo iskopali?

Skauting služba RB Salzburga nastavila po dobro isprobanom receptu

S. Grebović

Iz austrijskog šampiona saopšteno je da je klub danas produžio ugovor sa tri mlada igrača.

Opšte je poznato da skauting služba Red Bull Salzburga već godinama radi sjajan posao.

Najbolji primjer toga je Sadio Mane koji je kao relativno nepznat doveden iz Metza za siću, a Southamptonu kasnije prodat za 23 miliona eura. Nabyja Keitu su zapazili također u nižim francuskim ligama, doveli ga i opet na kraju prodali za višemilionski iznos.

Posljednji takav primjer je Japanac Minamino koji je u Mozartov grad stigao iz japanske lige i Liverpoolu također prodat za, opet, pristojnu cifru.

Iz kluba je danas saopšteno produživanje saradnje sa tri igrača, a radi se o Patsonu Daki, Sekouu Koiti i Enocku Mwepuu do kraja 2024. godine. 

Daka i Mwepu su dovedei iz, pazite dobro, druge lige Zambije, a Koita iz još skromnije malijske prve lige, odnosno ekipe USC Kita.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Očigledno da se čelni ljudi ovog kluba vode onom starom "ne mijenjaj konja koji pobjeđuje", čim su nastavili sa istom praksom, koja im se, za sada itekako isplatila.

Top Komentari

faris323
E cuj USC KITA!!!
3 0
kiki
a Halland?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi