Katalonski tim se ponovo kockao i vrlo je lako mogao ostati bez pobjede protiv neugodnog rivala (Foto: EPA)

Uz dosta muke do tri boda

Barcelona spašavala pobjedu protiv Getafea

Midhat Šljivak

Barcelona je u 24. kolu La Lige na Nou Campu pobijedila neugodni Getafe s 2:1.

Tim Quiquea Setiena poprilično se namučio da dođe do tri boda, iako se u jednom trenutku činilo kako će do trijumfa doći mnogo lakše od očekivanog.

Barca je imala prednost od 2:0 na poluvremenu ovog meča. Antoine Griezmann ih je doveo u prednost u 33. minuti, da bi šest minuta ksnije Sergi Roberto pogodio za 2:0.

Getafe se međutim vratio u nastavku. Čovjek kojeg Barcelona želi dovesti u svoje redove Angel Rodriguez ušao je u igru u 52. minuti i u 66. minuti je zabio gol za 2:1.

Zatim je Angel imao još jednu veliku šansu, ali je Marc-Andre ter Stegen nekako uspio da odbrani u dva navrata i da spasi svoj tim.

Gosti iz Madrida imali su konstantne napade. Pokazali su zašto su u vrhu tabele La Lige, ali na kraju nisu uspjeli da zabiju gol za jedan bod i Barca je uz puno sreće došla do trijumfa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 24. kolo:

Barcelona - Getafe 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.