Griezmann "žrtva" novog velikog transfera Barce, na ljeto seli u Italiju!?

Na pomolu velika razmjena...

Griezmann "žrtva" novog velikog transfera Barce, na ljeto seli u Italiju!?

Antoine Griezmann je skupo plaćen, ali za sada u Barceloni nije ni sjena igrača kakav je bio u Atletico Madridu.

Griezmann možda ni ne dočeka drugu sezonu u Barceloni, već na ljeto krene put Italije i Meazze.

Već odavno se priča da bi Barcelona mogla na ljeto dovesti 22-godišnjeg napadača Intera Lautara Martineza. Ovakve glasine postaju sve intenzivnije, a italijanski "transfer guru" Gianluca Di Marzio tvrdi da ima potvrdu da su pregovori čelnika Barce i Intera već u toku.

Martinez u svom ugovoru sa Interom ima otkupnu klauzulu od 111 miliona eura, validnu za klubove van Italije, ali se vjeruje da Barca nije spremna isplatiti baš toliki iznos zbog eventualnih problema sa Finansijskim fair-playjem. Barcelona je, prema glasinama, spremna platiti do 100 miliona eura.

Tuttosport danas piše da je Barcelona zato spremna ponuditi Interu nekoliko igrača kako bi snizila cijenu mogućeg Martinezovog transfera.

Barcelona na umu ima igrače poput Artura vidala, Carlesa Alene, Philippea Coutinha i Jean-Clair Todiboa, međutim Tuttoposrt piše da Inter ima poptuno drugačije planove.

Navodno Nerazzurri namjeravaju u zamjenu za Martineza tražiti Antoinea Griezmanna - ukoliko će se transfer uopšte dogovarati.

Da li je Barcelona spremna već sada odustati od Griezmanna veliko je pitanje, baš kao i u kakvom bi se formatu eventualni transfer realizovao - ko bi i koliko morao doplatiti?

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Inter bi mogao biti odlična prilika za Griezmanna, da "živne".

Biće zanimljivo vidjeti kako će se razvijati situacija sa Barcelonom, Interom, Griezmannom i Martinezom...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Muhamed
Ja ga nebi dao za Lautara. Desice se jsto kao i sa Dembeleom u Borrusiji igro vrhunski, a u Barci ništa.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije