Roma na kraju izgubila

Džeko sinoć postavio rekord karijere, navijači Atalante ga gađali petardama

Admin Čaušević

Edin Džeko ne može sam. Fudbal je kolektivna igra i bez obzira na odličnu formu bh. kapitena Roma polako gubi korak za Ligom prvaka. 

Roma je poražena na gostovanju Bergamu protiv direktnog konkurenta za plasman u Ligu prvaka. Vučica je vodila na Gewiss stadionu, ali je na kraju Atalanta pobijedila s 2:1.

Džeko je doveo Romu u vodstvo golom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Bilo je to četvrto gostovanje u nizu na kojem je Dijamant tresao protivničke mreže, nešto što do sada nikad nije uspio u karijeri.

Iskusni napadač je ranije zabio na terenima Fiorentine, Genoe i Sassuola. Nakon sinoćnjeg sada ima 11 golova na svom kontu u ovosezonskom izdanju Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je zatresao mrežu iza gola gdje su bili smješteni najradikalniji navijači Atalante, a prilikom proslave odličnog golgetera i saigrače domaći ultrasi su gađali petardama i drugim predmetima. Istraga je već pokrenuta.

Inače, ekipu iz Vječnog grada drma ozbiljna kriza. Protiv Atalante je upisan peti ligaški poraz u 2020. godini, treći u nizu. Nakon povratka u Rim igrači su prespavali u trening kampu Trigorija, a već danas ih čeka novi trening.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti