Pokazao svoje pravo lice

Guardiolin potez za respekt: "Ostajem čak i ako nas izbace u 4. ligu"

Edmir Škorić

U petak je stigla vijest o suspenziji Manchester Cityja u Ligi prvaka naredne dvije sezone.

UEFA je kaznila prvaka Engleske zbog kršenja pravila o FFP-u (financijski fair-play) i lažiranja dokumenata za sponzorske ugovore u periodu od 2012. do 2016. godine.

Naravno da je ovo jako loša vijest za City, nedostatak Lige prvaka u naredne dvije sezone mogao bi značajno unazaditi klub, ali Pep Guardiola je i pored svega spreman da ostane na klupi Građana.

Naime, nakon odluke UEFA-e, Pep je igračima otvoreno rekao da želi ostati unatoč kazni i da vjeruje da će svi igrači imati isti stav.

"Gledajte, ostajem ovdje, bez obzira na sv. Čak i ako nas pošalju u četvrtu ligu, ja ću još uvijek biti ovdje. Ovo je vrijeme da ostanemo ujedinjeni”, rekao je Guardiola igračima, prenosi Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardiolin ugovor s Cityjem ističe na kraju sezone 2020/21, a 49-godišnjak ima praksu da sve dogovore sa svojim klubovima ispoštuje.

City trenutno igra u osmini finala Lige prvaka i pokušat će ove sezone da je osvoji, što je prvobitni cilj nakon što je postalo jasno da će Liverpool biti novi prvak Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti