Sky Sports: Guardiola i Sterling već odlučili šta dalje!

Manchester City žestoko kažnjen

Sky Sports: Guardiola i Sterling već odlučili šta dalje!

Admin Čaušević

Manchester City je izbačen iz UEFA-inih takmičenja za naredne dvije sezone te je budućnost mnogih zvijezdi Građana zajedno sa menadžerom Peom Guardiolom postala upitna. 

Nakon kršenja pravila o Finansijskom Fair Playu i lažiranju dokumentacije vezane za sponzorske ugovore za period od 2012. do 2016. godine UEFA je odlučila kazniti Manchester City izbacivanjem iz evropskih takmičenja za sljedeće dvije sezone.

Izrečena presuda nije konačna, City će se sigurno žaliti pa postoji mogućnost da sankcije budu smanjenje ili ukinute. Ipak, bojazan postoji pa je budućnost mnogih upitna.

Međutim, Sky Sports tvrdi kako će Pep Guardiola definitivno ostati u klubu i naredne sezone. Njemu ugovor ističe na kraju sezone 2020/21, a 49 godišnji stručnjak ga namjerava ispoštovati.

Guardiola je prema tvrdnjama uglednog britanskog medija već svojim igračima rekao da je lojalan kluba te da neće otići. Transfer neće tražiti ni Raheem Sterling.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski reprezentativac je totalno privržen Manchester Cityju te i dalje želi nositi dres ovog kluba bez obzira što ne bi sezone ili dvije igrao evropski fudbal.

Sterling i ostali igrači Građana su za sada fokusirani na završetak sezone, posebice na Ligu prvaka te su klupskim čelnicima prepustili kompletan slučaj i borbu s UEFA-om.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Posebice lol
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi