Cenaj je bio na pripremama u Turskoj, gdje je svojim igrama zadovoljio čelnike Zeničana, te je nakon povratka iz Antalije i zvanično potpisao ugovor

Pojačao konkurenciju u veznoj liniji

Drilon Cenaj narednu godinu i po stanovnik Bilinog polja · Zvanično

Dino Kurbegović, foto: E. Haračić

Nogometni klub Čelik u narednu polusezonu ulazi s dosta izmijenjenim igračkim kadrom, brojni igrači su otišli, a dosta novih je i došlo na Bilino polje.

Nekolicina igrača je ugovore s Čelikom potpisala tek pri povratku iz Turske, a jedan od takvih je i 22-godišnji veznjak Drilon Cenaj.

Ovaj nogometaš koji može igrati na svim pozicijama u veznom redu, priključio se crno-crvenima u Turskoj. Pri povratku u Zenicu, prošlog petka, zvanično je i postao novi igrač NK Čelik, a ugovor s klubom je potpisao na godinu i pol.

Cenaj je karakterističan po tome što je u omladinskim kategorijama nastupao čak za tri reprezentacije, Bosnu i Hercegovinu, Mađarsku i Albaniju. U svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je za: Sarajevo, Chievo, Salernitanu, Velež, Novigrad, rumunjske Pandure i Viitorul. Dok u Zenicu dolazi iz Mađarske, gdje je igrao za Nyíregyháza Spartacus.

Pomenuti veznjak je igrao drugo poluvrijeme u generalci protiv Borca, te je pokazao da se na njega može ozbiljno računati u nastavku sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.